Koşu Ayakkabısı Seçimindeki Püf Noktalar

kosuayakkabisi

Koşu Ayakkabısı Seçimindeki Püf Noktalar

Seçeceğiniz koşu ayakkabısı konusunda son derece hassas olmanız gerekmektedir. Çünkü tercih edeceğiniz koşu ayakkabısı, koşunuzun ne kadar konforlu ya da konforsuz geçeceği üzerinde çok büyük bir etki sağlamaktadır. Koşunuzun sağlık ya da sakatlık getireceği de yine seçmiş olacağınız koşu ayakkabınızla bağlantılıdır. Eğer siz de ayakkabılarınızın kaliteli olması ile beraber sağlıklı olmasını istiyorsanız North of Wild markası mükemmel bir seçenek olacaktır. Şimdi gelin hep beraber koşu ayakkabısı seçimindeki püf noktalar nelerdir daha yakından inceleyelim.

Doğru Koşu Ayakkabısını Bulmak İçin Yapılması Gerekenler

Aklımızı karıştırmaya yetecek kadar çok fazla koşu ayakkabısı modeli piyasada bulunmaktadır. Ürün çeşitliliği bu kadar fazlayken, kendinize en uygun olan kaliteli bir koşu ayakkabısı bulabilmeniz için Deka Ayakkabı firmasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Koşu ayakkabı seçimindeki püf noktalar aynen şöyle olmalıdır:

  • Ayak Yapınızı Bilin: Basış şeklinizi etkileyecek olan ayak kavisi, ayak ve bacaklarınızda meydana gelebilecek problemleri de belirler. Bununla beraber doğru ayakkabıyı seçmiş olmanız, meydana gelen bu problemlerin ortadan kalkmasını sağlayabilir.
  • Ayak Basış Tipinizi (Pronasyon) Bilin: Ağır içe basma, normal içe basma ve dışa basma şeklinde üç tip ayak basış şekli bulunmaktadır. Uzun bir süredir kullanmakta olduğunuz ayakkabınızın alt kısmından, nasıl bir basış tipine sahip olduğunuzu tespit edebilmeniz mümkündür.
  • Koşu Formunuzun Nasıl Olduğunu Bilin: Topuklarına basarak koşan pek çok koşucu vardır. Öte yandan orta ayak basışı ile beraber doğru koşu formunu sağlayabilirsiniz. Ancak doğrusunu yapabilmek, zaman isteyen bir durumdur. İçerisinde yer aldığınız duruma göre ayakkabı seçmeniz şarttır.
  • Doğru Ayakkabı ile Beraber Doğru Numarayı Bulun: Ayakkabı numaranızın tam olarak kaç olduğunu tespit etmenizde fayda vardır. Akşam ya da sabah alışverişiyle beraber antrenman sonrası ya da öncesi ayakkabı almak arasında ciddi bir fark mevcuttur. Doğru boy seçiminde, koştuğunuz mesafe de önem teşkil etmektedir.

Koşu yapmaya yen başlayacak olan bireyler, koşu ayakkabısı seçme konusunda belirlenmiş olan püf noktalara son derece dikkat etmelidir. Bununla beraber düzenli olarak koşu yapıyor olan bireyler de mevcut koşu ayakkabılarının, yukarıdaki püf noktalara uyup uymadığını kontrol etmelidirler. Yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi seçeceğiniz koşu ayakkabısı sağlıklı ya da sakatlık içeren bir koşu yapmanızı sağlayacaktır. Bu noktada ayak sağlığınız için de büyük önem taşıyan, koşu ayakkabı tercihinize büyük bir hassasiyet ve özen göstermeye çalışın.

Etiketler: Koşu Ayakkabısı Seçiminde Püf Noktalar
Mayıs 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR